nauka o výrobě hradních pokrmů a hostin.
Obsahem vzdělávacího programu je vlastnoručně připravit pokrmy a společně se doplňovat, tak aby výsledek v konečné fázi byl vyvážené chuti. V rámci výukového programu si děti vyzkouší základní techniky s plodinami, které tady rostou, dále pak jednoduché kynuté těsto a jeho úpravu na otevřeném ohni – tento pokrm je bylinami, které rostou volně v přírodě. Téma i úprava přípravy pokrmu je přizpůsobena požadavkům pedagoga.
Cíle programu: Děti a studenti se během přípravy zajímají o složení z jakých surovin zdravě vařit.
Děti a studenti budou znát základní pracovní postupy při přípravě pokrmu.
Děti a studenti budou znát základní pracovní postupy dle předem připraveného a vytištěného receptu.
Určeno pro: MŠ, ZŠ, SŠ a gymnázia, školní družiny
Délka programu: 120 minut.
Termín: od dubna do října
Průřezová témata: Člověk a jeho svět, Člověk a společnost, Člověk a příroda;
Vzdělávání v oblasti: Rodinná výchova
Rozvíjené kompetence: Kompetence k učení, Kompetence k řešení problémů, Kompetence komunikativní, Kompetence sociální a personální, Kompetence občanské, Kompetence pracovní
Personální zajištění: Michaela Kleinová